Εταίροι Σύμπραξης

Hepahealthy_Egg

Περιγραφή δραστηριοτήτων και ερευνητικών ενδιαφερόντων συνεργαζόμενων φορέων

Στο έργο HepaHealthy_Egg συμμετέχει μια επιχείρηση (Pharmacell A.E.) , ένας Ερευνητικός φορέας (το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης μέσω του Ινστιτούτου Βιο-οκονομίας και Αγρο-τεχνολογίας (Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Μηχανικής και Αειφορίας) και ένα ΑΕΙ (το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μέσω του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας, του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας).

Biosolids​

Η Pharmacell Α.Ε. είναι εταιρία που δραστηριοποιείται με γνώμονα την κτηνιατρική επιστήμη και την ενιαία υγεία (δηλαδή την ολιστική αντιμετώπιση της ανθρώπινης υγείας, της υγείας και ζώων – ειδικά ευζωίας των παραγωγικών ζώων και της περιβαλλοντικής υγείας – βιωσιμότητας. Η εταιρία δραστηριοποιείται στους τομείς: 

• Της παραγωγής συμπληρωμάτων ζωοτροφών, όπως ισσοροπιστές, premixes και ειδικά συμπληρώματα για τη διατροφή των παραγωγικών ζώων 

• Της εμπορίας Κτηνιατρικών Φαρμάκων

• Της παραγωγής και εμπορίας προϊόντων πρόληψης, θεραπείας & υγιεινής για τα παραγωγικά ζώα και τα ζώα συντροφιάς

• Της εμπορίας φυσικών τροφών για ζώα συντροφιάς 

Η Pharmacell είναι η πιο σύγχρονη και ακριβέστερη μονάδα παραγωγής συμπληρωμάτων ζωοτροφών στη Β. Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά. Με γνώμονα τη διάκριση δια μέσου της ποιότητας και καινοτόμου ανάπτυξης στην διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών, της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της προσφοράς διακριτών πλεονεκτημάτων στους εκτροφείς παραγωγικών ζώων πελάτες της, φροντίζει πάντοτε να συμμετέχει στην έρευνα και ανάπτυξη στον αγροδιατροφικό τομέα.

A.Π.Θ.

To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο. Το κυρίως campus βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και εκτείνεται σε μία έκταση περίπου 430.000 m2, ενώ ορισμένες από τις εγκαταστάσεις του, είτε εκπαιδευτικές είτε διοικητικές, βρίσκονται εκτός της πανεπιστημιούπολης ή σε άλλες πόλεις. Συνολικά περιλαμβάνει 10 σχολές, που συγκροτούνται από 40 τμήματα και 1 μονοτμηματική σχολή. Λειτουργούν 61 Κλινικές (Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής), 295 θεσμοθετημένα Εργαστήρια και 23 Σπουδαστήρια. Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ., μία από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια, μαζί με τις 45 περιφερειακές βιβλιοθήκες των Τμημάτων και των Σχολών (17 εκ των οποίων θεσμοθετημένες) συγκροτούν το σύστημα βιβλιοθηκών του A.Π.Θ. Στο ΑΠΘ λειτουργούν 41 προγράμματα προπτυχιακών σπουδών και 92 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών σε μεμονωμένα τμήματα, αλλά και διατμηματικά, διαπανεπιστημιακά και διεθνή. Υπάρχουν ακόμη 23 συνεργασίες με ξένα Ιδρύματα για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών, Ελλήνων και ξένων υποψήφιων διδακτόρων με συνεπίβλεψη. Στις Σχολές και στα Τμήματα του φοιτούν σήμερα 73.930 φοιτητές, εκ των οποίων οι 65.026 παρακολουθούν προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και 8.472 μεταπτυχιακά προγράμματα (εκ των οποίων, οι 3.952 είναι υποψήφιοι διδάκτορες). Tο Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.) ανέρχεται σε 2.024 άτομα, το Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.Δ.Π.) σε 287 άτομα και το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό σε 53. Στο εκπαιδευτικό έργο συνεπικουρούν ακόμη 134 μέλη του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (E.Τ.Ε.Π.) ενώ στη διοίκηση εργάζονται 245 μόνιμοι υπάλληλοι και 294 με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.)

iBO/EKETA

Το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Tεχνολογίας (ΙΒΟ) αποτελεί από το 2013 ένα από τα πέντε Ινστιτούτα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το οποίο εποπτεύεται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το Ινστιτούτο αποτελεί μετονομασία του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΙΕΤΕΘ), που προήλθε από την συγχώνευση των Ινστιτούτων του Ν.Π.Ι.Δ. «Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας» (ΚΕΤΕΑΘ) (άρθρο 5, παρ. 10 περ. β’, του ν. 4051/2012, 40 Α), το οποίο ιδρύθηκε το 2006 και δραστηριοποιήθηκε στους επιστημονικούς τομείς i) Μηχανοτρονικής, ii) Αγροτεχνολογίας, iii) Βιοϊατρικής, iv) Κινησιολογίας και v) Περιβαλλοντικής Μηχανικής. Το iBO/ΕΚΕΤΑ παρά το «νεαρό» της ηλικίας του έχει επιδείξει πλούσιο επιστημονικό έργο, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην λίστα των ερευνητικών κέντρων της ΓΓΕΤ που εμφανίζουν υψηλούς δείκτες απήχησης που υπερβαίνουν ή προσεγγίζουν τον παγκόσμιο μέσο όρο που αφορά το επιστημονικό έργο.Η κύρια αποστολή του Ινστιτούτου είναι η διεξαγωγή εφαρμοσμένης και τεχνολογικής έρευνας που οδηγεί σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες με περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Το κύριο μέλημα του iBO/ΕΚΕΤΑ είναι ο τομέας των αγροτικών τεχνολογιών και πιο συγκεκριμένα θέματα σχετικά με την γεωργία ακριβείας, ευφυή συστήματα γεωργίας, αγρο-υλικοτεχνική υποστήριξη, αυτοματισμοί, τεχνολογίες πληροφορικής, Συστήματα Υποστήριξης Απόφασης (Decision Support System), αισθητήρες, αγρο-ρομποτική, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείρισης υδάτινων και εδαφικών πόρων, εκτίμηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, βελτιστοποίηση συστημάτων γεωργικής παραγωγής.

Το έργο με τίτλο «Φυσική ηπατική υγεία και ευζωία ορνίθων με χρήση φυσικού
εκχυλίσματος γαϊδουράγκαθου για την παραγωγή αυγών υψηλής αξίας
στην ΠΚM» (Κωδικός έργου: ΚΜΡ6-0219669) υλοποείται στο πλαίσιο της Δράσης «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και Εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» ΕΣΠΑ, 2021-2027

Συντονιστής

Ελένη Αληδρομίτη

info@pharmacell.gr
2310 752400

Επιστημονικά Υπεύθυνος

Δρ. Γεώργιος Μπανιάς

g.banias@certh.gr
2311 257650

Copyright 2023 © All rights reserved | Powered by EcoPro Engineering

Skip to content