Η ευζωία της κότας κάνει καλύτερο αυγό

Η ευζωία των αυγοπαραγωγών ορνίθων επηρεάζει σε πολύ σημαντικό βαθμό την ποιότητα, την ασφάλειας και τη θρεπτική αξία των αυγών που παράγουν. Οι καλές συνθήκες διαβίωσης και η σωστή διατροφή μειώνουν την καταπόνηση (στρες), ενώ βελτιώνουν την υγεία των ζώων και τη συνολική ποιότητα των αυγών. Μια ισορροπημένη διατροφή (π.χ. πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη D3, αντιοξειδωτικούς παράγοντες) ενισχύει το διατροφικό προφίλ του αυγού, το πάχος του κελύφους και το χρώμα του κρόκου.

Η προστασία των ζώων ειδικά από παθολογικές καταστάσεις που συνδέονται με τις σύγχρονες μεθόδους συστηματικής εκτροφής (όπως είναι π.χ. το σύνδρομο του λιπώδους ήπατος), μέσω ορθών διαχειριστικών πρακτικών και της επαρκούς χορήγησης ηπατοπροστατευτικών παραγόντων, συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους. Για τον σκοπό αυτόν, το εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου αναμένεται να αποτελέσει ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας ζωής των αυγοπαραγωγών ορνίθων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to content